Hlavní obsah

Na Barrandov nepojedou v létě tramvaje, MHD v Praze omezí i další uzavírky

Novinky, jas
Praha

Hlavní město čekají se začátkem prázdnin tradiční opravy a uzavírky související s modernizací tramvajových tratí. Kromě pokračování opravy trati mezi I. P. Pavlova a Otakarovou bude přerušen tramvajový provoz mezi Smíchovským nádražím a Sídlištěm Barrandov, což pro obyvatele bude znamenat přesedání do autobusů.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Úsek mezi Smíchovským nádražím a Sídlištěm Barrandov bude v létě bez tramvajové dopravy.

Článek

Tramvajový provoz na Barrandov bude přerušený od počátku července do 28. srpna.  Dopravní podnik potřebuje opravit trať v ulici na Zlíchově, která je v havarijním stavu. Vedle toho bude částečně opraven i sousedící úsek v Nádražní ulici.

„Samotná Nádražní ulice bude totiž rekonstruována až v dalších letech, neboť zde se připravuje rozsáhlá přestavba území. Údržbové práce mají za cíl pouze prodloužit životnost současné trati do doby skutečné rekonstrukce,” uvedl dopravní podnik.

V souvislosti s rekonstrukcí bude silniční doprava v úseku Zlíchov–Smíchovské nádraží umožněna pouze ve směru z centra. Ulice na Zlíchově bude zcela uzavřena a do Hlubočep se tak lidé dostanou autem pouze přes Strakonickou a dále ulicí K Barrandovu a po Slivenecké.

Změny v dopravě kvůli rekonstrukci trati na Zlíchově
Tramvajové linky č. 12, 20 a 54 budou zkráceny od Anděla pouze ke Smíchovskému nádraží a linka č. 14 bude zcela zrušena. Náhradní autobusová doprava X12 bude vedena v trase Smíchovské nádraží–Sídliště Barrandov pro denní i noční provoz. Dále bude prodloužena autobusová linka č. 128 na Barrandov (Högerova–Žvahov–Hlubočepy) a zavedena linka X120 v trase Hlubočepy–Högerova–Hlubočepy.
zdroj: DPP

Dopravní podnik zahájí 1. srpna také rekonstrukci trati mezi Střešovickou a ulicí Na Petřinách. Ta bude probíhat až do konce října. V polovině srpna začne další etapa rekonstrukce trati v Plzeňské ulici.

Až do srpna bude pokračovat rekonstrukce trati v Evropské ulici. Do podzimu potrvá další etapa oprav spojení mezi I. P. Pavlova a Nuslemi. Od července nicméně začnou jezdit tramvaje v úseku mezi I. P. Pavlova a Zvonařkou.

„Letní prázdniny jsou tradičním obdobím, kdy klesá tramvajový provoz, a modernizace je tedy vhodné uskutečnit, v letošním roce je také poslední možnost k dočerpání finančních prostředků z Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost,“ uvedl k plánovaným i pokračujícím rekonstrukcím technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Kromě těchto oprav bude od 4. do 16. července zastaven provoz metra na trase C mezi Kačerovem a Háji. Dopravu budou zajišťovat náhradní autobusy.

Reklama

Výběr článků

Načítám