Hlavní obsah

Koalice stáhne sporný zákon o pojišťovnictví, který rozhádal Babiše a Šincla

Novinky, zpe
Praha

Šéfové koaličních stran se dohodli, že sporný návrh zákona o pojišťovnictví stáhnou z projednávání ve Sněmovně. Novinářům to ve středu sdělil ministr financí Andrej Babiš.

Foto: Petr Horník/Jan Handrejch, Právo

Poslanec Ladislav Šincl (ČSSD) a ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Stažení v úterý navrhli lidovci, aby pomohli uklidnit spor mezi sociální demokracií a hnutím ANO. Kvůli zákonu se do sebe minulý týden ostře pustili vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a poslanec Ladislav Šincl (ČSSD).

„Na předsednictvu jsme to probrali a my jako ministerstvo požádáme vládu o stáhnutí toho zákona, abychom předložili nový návrh ministerstva financí, aby to prošlo mezi resorty a vládou. Ten první návrh byl asi špatný,“ komentoval ve středu Babiš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Babiš se Šinclem se kvůli zákonu opakovaně střetli. Šincl tvrdí, že si na něj ministr financí pořídil složku a zastrašoval jej. ČSSD Babišovy metody přirovnala k praxi StB a vyzvala jej k omluvě. Ten ji však odmítl s tím, že složka obsahovala pouze běžné materiály k jednání a že Šincla nezastrašoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám