Hlavní obsah

Červen se rozloučí deštěm a chladem, tropy přijdou začátkem prázdnin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí nepřinese poslední červnový týden žádnou výraznou změnu. Bude pršet, na některých místech nejsou vyloučené ani bouřky a teploty budou připomínat spíše podzim než léto, uvedla meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Výrazná změna by měla nastat až s příchodem prázdnin, kdy meteorologové předpovídají vedra s teplotami kolem 30 stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Sice už začalo léto, ale podle počasí to spíš vypadá na podzim. V Tatrách dokonce o víkendu sněžilo,“ řekla Honsová. Sníh by v našich končinách napadnout neměl, ale má pršet a rtuť teploměrů se bude držet hodně nízko.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

pondělí nás čeká velká oblačnost a postupně na celém území budou přeháňky přecházet v déšť. Teploty se budou v pondělí pohybovat od 16 do 20 stupňů Celsia, v úterý klesnou na 14 až 18 stupňů.

Ve středu by se mělo postupně oteplovat a deště bude ubývat. „Ráno bude ale velmi chladné, počítáme s teplotami mezi 9 až 5 stupni Celsia, na horách bude kolem nuly. Odpoledne by už mělo být mezi 16 až 20 stupni,“ uvedla Honsová.

Podobné počasí přinese také čtvrtek a pátek. Mělo by být polojasno až oblačno a teploty se ráno budou držet v rozmezí 11 až 7 stupňů Celsia, odpoledne mezi 18 až 22 stupni.

O moc lepšího počasí se nedočkáme ani o víkendu. Bude oblačno s přeháňkami a teploty zůstanou mezi 19 až 23 stupni Celsia.

„Ačkoliv to tak nyní nevypadá, tak naše modely počítají s tím, že další týden nás čekají tropy. Začátek prázdnin by měl odstartovat s třicetistupňovými vedry,“ dodala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám