Hlavní obsah

Vyřešte si to spolu, navrhla Babišovi a Šinclovi koalice. Šincl se scházet nehodlá

Právo, Novinky, kab, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a poslanec Ladislav Šincl (ČSSD), kvůli jejichž sporu v posledních hodinách zhoustla atmosféra ve Sněmovně, by se měli sejít a vyříkat si celou záležitost. Takový je výsledek zástupců koalice v čele s premiérem, kteří se sešli ve čtvrtek po poledni. Šincl se ale sejít nechce.

Foto: ČTK

Vicepremiér Andrej Babiš s materiály označenými nálepkou "Šincl"

Článek

„Soc.dem. trvá na tom, aby se pan ministr Babiš omluvil panu poslanci Šinclovi, pan předseda Babiš se omluvit nechce, tak jsme se dohodli na tom, že by se pan Šincl a pan Babiš měli v krátkém čase sejít a měli by si o té věci spolu promluvit a zaujmout společné stanovisko,“ prozradil novinářům po jednání tří koaličních předsedů premiér Bohuslav Sobotka.

Toto stanovisko potvrdili i oba vicepremiéři, Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) a Babiš (ANO).

"Omlouvat se nebudu, nemám za co. Potkám se s panem Šinclem a zkusíme si to vyříkat. Na svých postojích nemám důvod nic měnit," napsal Právu Babiš.

Foto: ČTK

Vicepremiér Andrej Babiš drží v ruce s materiály označené nálepkou Šincl

Šincl o setkání nestojí

Sobotka uvedl, že by se schůzka mohla konat ještě ve čtvrtek. „Já myslím, že by bylo dobře, aby se sešli co nejdříve, ale kdy se sejdou, je věci pana Babiše a pana Šincla. Uvidíme, na čem se pánové domluví a jaký bude výstup,“ doplnil Sobotka.

Poslanec Šincl ale se schůzkou nesouhlasí. „To fakt ne. S člověkem, který před cizími lidmi z ministerstva financí mne a mou rodinu pomlouvá a dělá si na mne složky, se scházet nebudu. Naopak čekáme od něj veřejnou omluvu,” napsal Novinkám poslanec.

Šincl v úterý ve Sněmovně kritizoval měnící se postoj ministerstva financí k návrhu na omezení provizí za zprostředkování pojištění. Ve středu pak Právu řekl, že na koaliční schůzku k zákonu o pojišťovnictví přišel Babiš se složkou papírů označenou poslancovým jménem a nařkl Šincla a jeho rodinu z korupčního jednání.

Anketa

Překročil Andrej Babiš ve sporu s poslancem Šinclem míru?
Ano
62 %
Ne
38 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11976 čtenářů.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Ing. Ladislav Šincl

Reklama

Výběr článků

Načítám