Hlavní obsah

Začátek léta se nepovede, bude pršet a do toho se razantně ochladí

V neděli přijde astronomické léto, ale v reálu bude připomínat spíše start podzimu. Počasí v Česku ovlivňuje studené severozápadní proudění, které bude ovlivňovat počasí nejen o víkendu, ale také následující týden, uvedla meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Čekají nás teploty v rozmezí 14 až 18 stupňů, po ránu teploty klesnou až na šest stupňů Celsia a většina dnů bude oblačných s deštěm “ uvedla Honsová.

Ještě chladněji než dnes by mělo být v pátek. Meteorologové očekávají velkou oblačnost a bude pršet. „Odpoledne by se déšť měl změnit na dešťové přeháňky. Rtuť teploměru klesne až k osmi stupňům Celsia, odpoledne to bude jen v rozmezí 14 až 18 stupňů Celsia,“ řekla Honsová.

Ráz počasí se nezmění ani o víkendu. Ve srovnání s uplynulými dvěma víkendy teplota klesne o více než 15 stupňů Celsia. V sobotu i v neděli bude zataženo, po oba dny bude pršet. Ranní teploty budou v rozmezí v sobotu 10 až 6 stupňů Celsia, v neděli 9 až 5 stupňů Celsia. Během dne bude chladno, v sobotu 14 až 18 stupňů Celsia, v neděli 16 až 20 stupňů Celsia.

V následujícím týdnu se bude oteplovat jen velmi pozvolna a teploty se dostanou na maxima kolem 20 stupňů Celsia. Až do středy to podle předpovědi meteorologů vypadá na oblačno a mělo by pršet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám