Hlavní obsah

Tropům je konec, teploty klesnou až o 12 stupňů

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celý nadcházející týden bude na území České republiky převažovat studené severozápadní proudění a oproti tropickému víkendu klesnou teploty až o 12 stupňů. Ve druhé polovině pracovního týdne se přidají dešťové přeháňky, které přetrvají také o víkendu, řekla v pondělí Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pondělní počasí charakterizují velká oblačnost a déšť. Zatímco odpoledne se mohou na Moravě a ve Slezsku vyskytnout bouřky, v Čechách by mělo být navečer až polojasno. Odpolední teploty vystoupají na 18 až 22 stupňů, na Moravě a ve Slezsku bude 20 až 24 stupňů.

V úterý bude polojasno, v horských oblastech až oblačno. „Dešťové přeháňky se mohou vyskytnout na Šumavě a v Českém lese,“ upřesnila Honsová. Ranní teploty mezi osmi až 12 stupni, odpoledne ukáže teploměr 16 až 20 stupňů.

Chladná rána

Středa přinese chladné ráno mezi 10 a šesti stupni, na horách bude dokonce kolem nuly. Obloha bude jasná, maximálně polojasná a teploty v odpoledních maximech se budou pohybovat mezi 18 a 22 stupni.

„Ve čtvrtek bude zpočátku dne polojasno, od západu bude postupně přibývat oblačnosti s dešťovými přeháňkami,“ uvedla meteoroložka. Ranní teploty mezi 11 a sedmi stupni, v odpoledních maximech bude 17 až 20 stupňů.

Oblačno s občasnými dešťovými přeháňkami bude v pátek. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 a sedmi stupni, odpoledne teploty vystoupí na 18 až 22 stupňů. „Celý víkend bude počasí podobné tomu pátečnímu. Teplota nepřesáhne 23 stupňů, bude oblačno a neměli bychom doma zapomenout deštníky,“ uzavírá Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám