Hlavní obsah

Česko zasáhnou silné bouřky s krupobitím, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pardubický a Královéhradecký kraj v pátek odpoledne zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm, varují meteorologové. Od sobotního poledne hrozí bouřky, které mohou doprovázet přívalový déšť či krupobití a silný vítr v celých Čechách a na Vysočině.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pátek se vyskytnou ojediněle, v sobotu místy, zejména v Čechách, intenzivní bouřky doprovázené přívalovými lijáky, kroupami a nárazy větru kolem 72 kilometrů za hodinu. Hodinová intenzita přívalových srážek se může pohybovat v pátek kolem 30 milimetrů, v sobotu kolem 40 milimetrů,” uvedli meteorologové.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Předpověď na páteční 18. hodinu. Zdroj: windy.com

Bouřky se budou tvořit v souvislosti s postupující brázdou nízkého tlaku vzduchu, která je spojena se studenou frontou. Před ní bude vrcholit příliv teplého proudění od jihu. Po oba víkendové dny se mohou odpolední maxima šplhat přes 30 stupňů Celsia. [celá zpráva]

Meteorologové očekávají, že se intenzivní bouřky budou vyskytovat i v neděli, jejich intenzitu a výskyt však budou teprve upřesňovat.

Na jihovýchodě republiky zatím zůstává v platnosti výstraha před nebezpečím vzniku požárů.

Reklama

Výběr článků

Načítám