Hlavní obsah

Výherce 2,5 miliardy si z Prahy odvezl zatím 270 tisíc, dál chodí do práce

• Aktualizováno

Po 26 dnech od losování se ve čtvrtek dopoledne společnosti Sazka přihlásil výherce Eurojackpotu. Sázenku na 2,466 miliardy přinesl muž středního věku, který ji osobně vsadil v Pardubickém kraji, kde žije. Firma má nyní 60 dnů na vyplacení výhry. O přihlášení Novinky informoval mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ilustrační snímek

Článek

„S výhercem byl v kontaktu pouze jeden pověřený pracovník, opatření, která jsme přijali, zamezila, aby výherce mohli identifikovat i zaměstnanci recepce. Výherce se v Sazce zdržel pouhých 20 minut, byl velmi nervózní a několikrát opakoval, že spěchá na vlak,” uvedl Friedmann.

Zaměstnanci Sazky během rozhovoru řekl, že v jeho životě zatím k žádné změně nedošlo, pořád prý chodí do práce a pečlivě zvažuje, jak s penězi naloží. „S přihlášením o výhru otálel z důvodu velkého mediálního zájmu a obavou o svoji anonymitu,” doplnil mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Od čtvrtka tak běží 60denní lhůta, během které musí loterijní společnost převést na účet šťastlivce celou částku. Výhry v České republice nepodléhají zdanění, a výherce tak obdrží celou částku.

„Výherce velmi ocenil kontakty na psychologické a finanční poradenství, které jsme pro něj měli připravené, zároveň si odnesl hotovost ve výši 270 000 Kč,” dodal Friedmann.

Musel to být masakr

Sazka v minulých dnech zvažovala, že výherce, který zůstával dlouho neznámý, vyzve prostřednictvím inzerátu či reklamy. Dlouhé čekání v případě vysokých výher však podle Friedmana není neobvyklé. [celá zpráva]

Novinkami oslovený psycholog Jaroslav Tržický dříve uvedl, že pro sázejícího muselo být zjištění, že vyhrál tak velké množství peněz, „masakr“. [celá zpráva]

Jedná se o nejvyšší výhru v historii České republiky i Eurojackpotu. Doposud největší výhru, tedy 1,7 miliardy, vyplatili ve Finsku.

Pro srovnání, v roce 2011 koupily loterijní byznys Sazky v konkurzu PPF a KKCG za 3,8 miliardy korun. Komárkova KKCG později odkoupila podíl Kellnerovy PPF.

Anketa

Co byste si pořídili jako první, kdybyste vyhráli 2,5 miliardy korun?
lepší bydlení
20,4 %
lepší auto
2,4 %
vyřešil/a bych dluhy
11,5 %
pomohl/a bych rodině
53,6 %
cestoval/a bych
12,1 %
Celkem hlasovalo 14155 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám