Hlavní obsah

Výherce 2,5 miliardy si z Prahy odvezl zatím 270 tisíc, dál chodí do práce

Aktualizováno

Po 26 dnech od losování se ve čtvrtek dopoledne společnosti Sazka přihlásil výherce Eurojackpotu. Sázenku na 2,466 miliardy přinesl muž středního věku, který ji osobně vsadil v Pardubickém kraji, kde žije. Firma má nyní 60 dnů na vyplacení výhry. O přihlášení Novinky informoval mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ilustrační snímek

Článek

„S výhercem byl v kontaktu pouze jeden pověřený pracovník, opatření, která jsme přijali, zamezila, aby výherce mohli identifikovat i zaměstnanci recepce. Výherce se v Sazce zdržel pouhých 20 minut, byl velmi nervózní a několikrát opakoval, že spěchá na vlak,” uvedl Friedmann.

Zaměstnanci Sazky během rozhovoru řekl, že v jeho životě zatím k žádné změně nedošlo, pořád prý chodí do práce a pečlivě zvažuje, jak s penězi naloží. „S přihlášením o výhru otálel z důvodu velkého mediálního zájmu a obavou o svoji anonymitu,” doplnil mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Od čtvrtka tak běží 60denní lhůta, během které musí loterijní společnost převést na účet šťastlivce celou částku. Výhry v České republice nepodléhají zdanění, a výherce tak obdrží celou částku.

„Výherce velmi ocenil kontakty na psychologické a finanční poradenství, které jsme pro něj měli připravené, zároveň si odnesl hotovost ve výši 270 000 Kč,” dodal Friedmann.

Musel to být masakr

Sazka v minulých dnech zvažovala, že výherce, který zůstával dlouho neznámý, vyzve prostřednictvím inzerátu či reklamy. Dlouhé čekání v případě vysokých výher však podle Friedmana není neobvyklé. [celá zpráva]

Novinkami oslovený psycholog Jaroslav Tržický dříve uvedl, že pro sázejícího muselo být zjištění, že vyhrál tak velké množství peněz, „masakr“. [celá zpráva]

Jedná se o nejvyšší výhru v historii České republiky i Eurojackpotu. Doposud největší výhru, tedy 1,7 miliardy, vyplatili ve Finsku.

Pro srovnání, v roce 2011 koupily loterijní byznys Sazky v konkurzu PPF a KKCG za 3,8 miliardy korun. Komárkova KKCG později odkoupila podíl Kellnerovy PPF.

Anketa

Co byste si pořídili jako první, kdybyste vyhráli 2,5 miliardy korun?
lepší bydlení
20,4 %
lepší auto
2,4 %
vyřešil/a bych dluhy
11,5 %
pomohl/a bych rodině
53,6 %
cestoval/a bych
12,1 %
Celkem hlasovalo 14155 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám