Hlavní obsah

Počasí slibuje krásný víkend, v pondělí spadnou teploty o polovinu

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O víkendu zažije Česká republika opět tropické dny. Teploty vystoupají k 30 stupňům Celsia, doprovázet je ale budou silné bouřky. Vyloučené nejsou ani kroupy a přívalové deště, informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Po víkendu se prudce ochladí.

Foto: Petr Horník , Právo

Koupání u Střeleckého ostrova v Praze. Ilustrační foto.

Článek

Jižní až jihozápadní proudění vzduchu přinese ve čtvrtek do Čech teploty mezi 20 až 24 stupni, na území Moravy a Slezska ukáže teploměr o něco více, a to 25 až 27 stupňů. „V první polovině dne bude převládat nízká oblačnost, ovšem v odpoledních hodinách bude obloha polojasná až skoro jasná,“ uvedla Honsová.

V pátek bude poměrně teplé ráno s teplotami mezi 16 a 12 stupni, v odpoledních maximech bude rtuť teploměru ukazovat mezi 26 a 30 stupni. Obloha bude polojasná až skoro jasná, odpoledne může být v horských oblastech přechodná oblačnost, ojediněle se vyskytnou dešťové přeháňky a bouřky.

Kroupy a přívalové srážky

Sobotní den bude polojasný, ranní teploty mezi 18 a 14 stupni, v odpoledních maximech bude 27 až 31 stupňů. „Přijdou dešťové přeháňky, místy bouřky, které budou intenzivnější v horských oblastech. Bouřky mohou doprovázet kroupy, přívalové srážky a vítr v rychlosti až 70 kilometrů za hodinu,“ varuje meteoroložka.

Podle Honsové není vyloučené, že bychom o víkendu mohli zažít tropickou noc. „V neděli dorazí na naše území studená fronta. Bude polojasno až oblačno, od západu bude oblačnosti přibývat. Místy bude pršet a objeví se i silné bouřky,“ doplňuje. Ráno bude teplota mezi 18 a 14 stupni, odpoledne bude v Čechách 26 až 30 a na Moravě a ve Slezsku 28 až 32 stupňů.

Začátek příštího týdne přinese déšť, v pondělí budou ještě doznívat bouřky. Teplota v západní části ČR bude kolem 16 stupňů, v Praze kolem 20 stupňů a na jihu Moravy bude 26 stupňů. „V úterý a ve středu by se měly teploty pohybovat do 20 stupňů, koncem pracovního týdne mírně stoupnou,“ uzavírá Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám