Hlavní obsah

Po Praze bude jezdit nová tramvaj

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Novou nízkopodlažní tramvaj EVO1 začne v nejbližších týdnech v ulicích Prahy testovat pražský dopravní podnik. Pokud projde náročnými zkouškami, stane se první jednočlánkovou plně nízkopodlažní tramvají, která bude jezdit v Česku. První cestující by mohla svézt už letos v říjnu.

Cestující by mohla od října vozit po Praze nová tramvajVideo: Novinky

 
Článek

Mezi červnem a zářím se bude testovat provoz bez cestujících, zkouška hlučnosti a vibrací, nebo součinnosti brzd.

„Na vývoji tramvaje EVO1 spolupracujeme s firmou Pragoimex. Nyní musí samozřejmě projít všemi testy a následnou homologací vozidla. V další fázi ji budeme testovat v pražském provozu. V říjnu začne EVO1 ve zkušebním provozu vozit i cestující a kromě splnění všech technických parametrů nás také bude zajímat hodnocení od cestující veřejnosti,“ řekl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Cestující tramvaj ve zkušebním provozu snadno poznají, bude ve žluto-bílo-černém provedení.

Tramvaj EVO1 se poprvé veřejnosti představí od 16. června 2015 na veletrhu Czech Raildays 2015 v Ostravě. Poté se přestěhuje zpět do Prahy, kde budou pokračovat její zkoušky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám