Hlavní obsah

TOP 09 vytáhla proti Babišově evidenci tržeb s matrónou a pivními tácky

Novinky, jas

Zavedení elektronické evidence tržeb (EET), kterou ve středu schválila na návrh ministra financí Andreje Babiše (ANO) vláda, je dlouhodobě trnem v oku pravicové opozici. TOP 09 se rozhodla vyrazit do boje proti „biči na živnostníky” humorem zacíleným přímo na ministra Babiše.

Foto: TOP 09

Kampaň TOP 09 proti zavedení elektronické evidence tržeb

Článek

"Humor je účinným nástrojem proti aroganci moci. Proto se ho všichni diktátoři vždycky tak báli," okomentoval kampaň místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kampaň je postavená na Babišovi coby semetrice s válečkem v ruce a sloganu, že ministr bude mít díky EET, na rozdíl od manželky, přehled o tom, kolik si dá muž v hospodě piv.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Další motivy na pivních táccích, které strana nabízí pro podporovatele (5 ks za 29 Kč), upozorňují na skutečnost, že podnikatelé si budou muset pořizovat registrační pokladny, což se promítne do jejich nákladů, a tím i do ceny zboží a služeb.

Foto: TOP 09

Pivní tácky s motivy kampaně TOP 09 proti EET

TOP 09 tvrdí, že neexistuje studie potvrzující přínos EET, upozorňuje na náklady pro podnikatele, stát i na nereálnost spuštění celého projektu v plánovaných termínech. Připomíná rovněž, že ze starých členských zemí EU mají evidenci účtenek Belgie, Švédsko a Itálie.

Od evidence tržeb podle chorvatského modelu si ministr Babiš slibuje zvýšení výběru DPH až o 12 miliard korun ročně. V první fázi by se měla týkat 310 podnikatelů v pohostinství a obchodu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám