Hlavní obsah

Chládka by měla nahradit náměstkyně Valachová

Aktualizováno

Marcela Chládka by měla v čele ministerstva školství podle všeho vystřídat dosavadní náměstkyně ministra pro lidská práva Kateřina Valachová. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) chce podle ČTK, odvolávající se na několik zdrojů z ČSSD, navrhnout na post ženu – a Valachová je nyní jedinou kandidátkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Kateřina Valachová

Článek

Odvolání Chládka navrhl premiér minulý týden poté, co se objevily informace o tom, že měl údajně šikanovat zaměstnance. [celá zpráva]

Prezident Miloš Zeman odvolání doposud nepřijal a chce se s Chládkem nejprve setkat. Schůzka proběhne ve čtvrtek odpoledne. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sobotka i Zeman ocenili Chládkovy kvality. Premiér jej označil za nejúspěšnějšího ministra školství za posledních 10 let.

Kateřina Valachová
Osmatřicetiletá Kateřina Valachová vystudovala obor právo na Katedře správní vědy a správního práva na Masarykově univerzitě v Brně, kde v roce 2006 ukončila doktorský program v oboru státní právo.
Dříve působila jako právnička, vedoucí právního odboru Kanceláře veřejného ochránce práv v Brně a jako ředitelka legislativního odboru Kanceláře Senátu Parlamentu ČR.
V současné době je ředitelkou Sekce Legislativní rady vlády a náměstkyní ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu.

Sobotka zároveň oznámil, že jméno Chládkova nástupce hodlá oznámit v pátek. Doposud se spekulovalo o tom, že horkým kandidátem je premiérův poradce, prorektor Karlovy univerzity Stanislav Štech.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek však již v úterý naznačil, že Sobotka by chtěl v čele ministerstva ženu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám