Hlavní obsah

Drama se šťastným koncem: pes v centru Prahy spadl z okna ve druhém patře

Novinky, mak
Praha

Z okenní římsy ve druhém patře bytového domu v centru Prahy spadl v pondělí odpoledne kříženec labradora a ohaře. Sousedé v ulici Budečská na pražských Vinohradech volali hasiče už ve chvíli, kdy viděli, že pes neví, jak z římsy dolů. Na okně byl dvě až tři hodiny. Než stačili hasiči zasáhnout, pes spadl. Naštěstí si způsobil pouze drobné zranění.

Pes spadl po několika hodinách z okenní římsy ve druhém patřeVideo: Novinky

 
Článek

„Pes mohl být na římse dvě až tři hodiny. Slyšela jsem, že vyje, ale přes vzduchotechniku na okna sousedů pořádně nevidím. Až po chvíli jsem se nahnula a viděla ho na okně. Soused mu tam šel dát ještě polštářek, aby spadnul do měkkého,“ popsala sousedka Jindra Burešová, která zavolala na linku 112.

Pes měl po pádu odřenou nohu a mírně kulhal. „Dokáže si sám otevřít okno. Budu mu muset vymyslet nějakou zábavu, nebo pro něj pořídit klec. Už nevím, co s ním,“ řekl krátce po incidentu majitel. Když pes spadl, nebyl doma. Zvíře odvezl na vyšetření k veterináři.

Desetiletého křížence labradora a ohaře Pedra má od štěněte. Podle jeho slov s ním v minulosti žádné problémy nebyly. „Podobné blbosti začal vymýšlet až na stará kolena,“ řekl muž. Pes totiž z okna činžovního domu nevypadl poprvé.

„Je to asi týden, co jsem mezi zelení viděla žlutého psa. Byla jsem trošku šokovaná a o to víc, když jsem zjistila, odkud se sem dostal. Vyskočil z balkónu. Přijde mi, že poprvé dopadl lépe než teď,“ dodala Burešová.

Policie se případem zatím blíže nezabývala. Policistka majitele pouze upozornila, aby zajistil, aby se nehoda neopakovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám