Hlavní obsah

Červen přinese letní počasí s tropickými teplotami, ochladí se až v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sluníčko a letní teploty, které se přehoupnou do tropických. Takové počasí slibují meteorologové pro nadcházející týden. Vstup do meteorologického léta bude stylový.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Bazény a koupaliště budou v následujících dnech zřejmě praskat ve švech.

Článek

V pondělí a úterý bude počasí ještě ovlivňovat vlnící se studená fronta, která se bude nad Českem rozpadat. To s sebou přinese bouřky a přeháňky. Teploty by se měly pohybovat do 27 stupňů Celsia.

„Vzhledem k tomu, že bude vysoká vlhkost, budeme mít pocit, že je podstatně tepleji,“ upozornila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve středu a ve čtvrtek bude slunečno. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 15 až 11 stupňů Celsia, odpolední potom 27 až 23 stupňů Celsia.

Podobný ráz počasí můžeme čekat i v pátek a sobotu. První víkendový den se stane nejteplejším z celého týdne. Teploty by měly atakovat 30 stupňů Celsia.

Ráno by se rtuť teploměru měla v pátek pohybovat kolem 15 stupňů Celsia, odpoledne to bude kolem 28 stupňů Celsia. V sobotu bude podstatně tepleji, ráno bude mezi 17 až 13 stupni, odpoledne mezi 26 až 30 stupni Celsia.

„Lehce se ochladí v neděli, kdy bude přes Českou republiku přecházet studená fronta,“ uvedla Honsová. Čekají nás intenzivnější bouřky a přeháňky. Bude spíše oblačno a teploty do 27 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám