Hlavní obsah

Kamery pátrají po slepé větvi vodovodu, jež kontaminovala vodu v Dejvicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) se v úterý pokusí nalézt slepé rameno vodovodu, z něhož mohla být do sítě nasáta kontaminovaná voda, jež následně způsobila střevní obtíže několika desítkám lidí v oblasti Dejvic a Bubenče. Společnost bude za pomoci kamer prohledávat zhruba kilometrový úsek potrubí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací začali zkoumat kamerovým systémem vodovodní potrubí v pražských Dejvicích.

Článek

Vodohospodáři předpokládají, že ke kontaminaci vody koliformními bakteriemi, které bývají obsaženy ve fekáliích, došlo kvůli poklesu tlaku ve vodovodu a nasátí vody ze slepého ramene. To podle všeho není zaneseno v mapách.

V oblasti Dejvic by se podle ředitele PVK Petra Mrkose nejednalo o první případ existence potrubí, o němž správce vodovodů netuší a které vzniklo s největší pravděpodobností při horečné výstavbě v oblasti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pátrat kamerou budou mezi vodojemem Andělka a hotelem Diplomat.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Společnost zároveň vyzvala školy, firmy a obyvatele, kteří jsou odkázáni na zásobování z cisteren, aby pomohli pročistit potrubí odtáčením vody.

Problém s kontaminovanou vodou v Dejvicích a Bubenči potrvá zřejmě do středyVideo: Novinky

„Žádáme zejména velké campusové objekty vysokých škol a další objekty v zasažené oblasti, které mají omezený provoz, aby odtáčením vody z kohoutků (místním proplachem) pomohli dopravit vodu s vyšším obsahem chlóru do celého distribučního systému, aby došlo k dezinfekci i koncových rozvodů v budovách,” nabádá PVK.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

PVK začala hledat slepé rameno vodovodu.

Lidé by se pitné vody z vodovodu měli dočkat ve středu odpoledne, kdy budou také známy výsledky testů. Do té doby by neměli vodu používat k přípravě nápojů a pokrmů ani k mytí nádobí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám