Hlavní obsah

Tentokrát v pořádku: Pracovní týden s přeháňkami, o víkendu krásně

Novinky, kre
Praha

Oblačnost a déšť budou na území České republiky převládat po celý pracovní týden. V pondělí hrozí dokonce bouřky. Ačkoli ve čtvrtek ráno by měly přijít přízemní mrazíky, o víkendu bude teplota stoupat. V neděli by mělo být letních 25 stupňů, informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Začátek proměnlivého týdne se ponese v duchu dešťových přeháněk a hrozí také ojedinělé bouřky. V pondělí bude polojasno, ale odpoledne bude přibývat oblačnost. Na našem území bude převládat studená fronta a odpolední teploty mezi 18 až 22 stupni.

Hned v úterý nastane výrazné ochlazení. „Nad Českem se bude rozpadat studená fronta, bude velká oblačnost a zataženo. Od severozápadu bude postupně oblačnosti ubývat a obloha bude polojasná,“ uvádí Honsová. V ranních minimech teploty mezi 12 a osmi stupni, odpoledne 13 až 17 stupňů. Povane ovšem čerstvý vítr, takže pocitová teplota bude nižší.

Ve středu bude opět oblačno, místy se objeví dešťové přeháňky. Na území Čech bude obloha polojasná, postupně bude oblačnosti ubývat také na Moravě a ve Slezsku. Očekáváme vyšší tlak vzduchu a teploty v ranních minimech mezi osmi a čtyřmi stupni, odpoledne 13 až 17.

Přízemní mrazíky ve čtvrtek

„Největší hrozba týdne přijde ve čtvrtek, kdy očekáváme přízemní mrazíky. V horských oblastech může být teplota pod bodem mrazu,“ varuje meteoroložka. Ranní teploty budou mezi šesti a dvěma stupni, odpoledne 17 až 21. Obloha bude polojasná až jasná, navečer bude ale v souvislosti se studenou frontou přibývat oblačnosti.

V noci ze čtvrtka na pátek bude pršet. „V pátek se vyskytnou ještě doznívající srážky, v Čechách už ale očekáváme polojasno,“ říká Honsová. Ráno se bude pohybovat rtuť teploměru mezi osmi a čtyřmi stupni, odpoledne bude 16 až 20.

O víkendu slibuje meteoroložka převážně slunečné počasí. „Teploty budou postupně stoupat. V sobotu teploměr ukáže 20 až 24 stupňů, v neděli bude 21 až 25 stupňů, což už jsou letní hodnoty,“ předpovídá Honsová pěkný víkend a dodává, že kdo by se chtěl v tomto týdnu ohřát, musí za teplem za hranice. Například v egyptské Káhiře se ve středu teplota vyšplhá na 45 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám