Hlavní obsah

Komunisté nesmí vést školství. Lidovci věří v další volební úspěchy

Novinky, Václav Lang
Praha
Aktualizováno

„Budoucnost začíná teď a tady,“ prohlásil předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v sobotu na volebním sjezdu své strany ve Zlíně. Ocenil, že se straně v posledních letech daří. Křesťanská demokracie se podle něj může v budoucnu stát hlavním politickým proudem v zemi a měla by uspět i v příštích krajských volbách.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Článek

„Myslím si, že křesťanská demokracie může i v České republice být hlavním politickým proudem, ale nebude to hned,“ pronesl předseda lidovců na sjezdu strany ve Zlíně.

Zdůraznil, že je zapotřebí růst pomalu a systematicky. „Má-li mít strom kvalitní dřevo, musí růst pomalu,“ řekl s tím, že jinak by museli lidovci užít k růstu populistická anabolika. „Buďme trpěliví, ale pracovití, buďme sami sebou, mějme prst na tepu doby,“ dodal.

Ocenil především to, že se straně podařilo za poslední roky vrátit do Sněmovny. „Ano, jsme zpátky,“ prohlásil za potlesku delegátů a dodal, že lidovci by měli uspět i v krajských volbách v příštím roce. ”Je potřeba rozlomit rudooranžové koalice. Není možné, aby krajská školství vedli komunisté,” prohlásil Bělobrádek.

Vstupu do vlády nelituje

Bělobrádek také vyzdvihl hlavní kvality lidovců, kterými je podle něj konzistentnost, slušnost, čitelnost, předvídavost či spolehlivost. „Co si myslíme, to říkáme, co říkáme, to děláme,“ řekl předseda strany.

Lidovci si podle jeho slov před vznikem stávající vlády nebyli jisti, zda vstoupit do koalice s ČSSD a ANO. Dobře se jim však podle Bělobrádka podařilo vyjednat  programové priority a daří se program plnit, proto prý stojí za to v této vládě nadále být.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám