Hlavní obsah

Čtrnáct pracovníků agentury pro začleňování dalo výpověď

• Aktualizováno

Celkem 14 pracovníků užšího vedení vládní Agentury pro sociální začleňování podalo ve čtvrtek výpověď. Neshodují se s ministrem pro lidská práva Jiřím Dienstbierem (ČSSD) na podobě a fungování agentury. Nelíbí se jim zejména odvolání šéfa agentury Martina Šimáčka a vypsání nového výběrového řízení. Nechtějí také nadále spadat pod Dienstbierův úřad. Agentura má celkem 70 zaměstnanců.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Dienstbier

Článek

Zaměstnanci jsou kvůli sporu s ministrem ve stávkové pohotovosti. Stávku zahájili minulé pondělí, po úterním jednání s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) ji zatím přerušili. Výsledkem setkání byl příslib zachování celé agentury, která by nadále měla zůstat součástí "úřadu" Dienstbiera. Ministr ji chtěl původně rozdělit na dvě části.

Část pracovníků ale setkání nepřesvědčilo. Ani dřívější jednání s Dienstbierem a jeho náměstkyní Martinou Štěpánkovou podle nich nevedlo k uspokojivým výsledkům. Sobotka pak nepodpořil jejich žádost o začlenění agentury do své gesce, ani nesouhlasil se zrušením výběrového řízení na nového ředitele.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Tyto výsledky jednání v kombinaci se zachováním agentury v řízení ministra Dienstbiera nepředstavují žádné záruky, že se ministr Dienstbier v budoucnosti nerozhodne dokončit reorganizaci a změny v zaměření činnosti agentury," uvedli pracovníci v tiskové zprávě.

Výpověď podle Lucie Macků, která v agentuře pracuje na odbornice na vzdělávání,  podali téměř všichni metodičtí vedoucí, lokální konzultanti, experti jednotlivých oblastí, jako jsou bezpečnost či vzdělávání, dále i administrativní pracovníci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám