Hlavní obsah

Sobotka stávkujícím: Agentura zůstane pod Dienstbierem

– Praha
Novinky, Václav Lang

Zaměstnanci vládní Agentury pro sociální začleňování, kteří v minulých dnech vstoupili do stávky s cílem vymanit se z agendy ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera, mají podle premiéra Bohuslava Sobotky smůlu. Po úterním jednání s nespokojenými zaměstnanci konstatoval, že agentura zůstane součástí Úřadu vlády.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

Nespokojení zaměstnanci agentury během jednodenní stávky minulý týden prohlásili, že chtějí z instituce vytvořit nadresortní orgán, který není svázán jen s agendou lidských práv. S tím nesouhlasí Dienstbier ani Sobotka.

„Po dokončení výběru nového ředitele odboru se chci za účasti ministra Dienstbiera se zástupci zaměstnanců sejít znovu, abychom pokračovali v diskusi o budoucí struktuře agentury, která zůstane součástí Úřadu vlády a jeho Sekce pro lidská práva,“ konstatoval v úterý po jednání premiér.

Právě schůzka s ním byla pro protestující klíčová. Svou stávku minulý týden přerušili právě s ohledem na jednání se Sobotkou. Tehdy hrozili výpověďmi dvaceti zaměstnanců agentury. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám