Hlavní obsah

Celý pracovní týden proprší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé počasí posledních dnů pondělím končí. Lidé mají poslední příležitost si užít slunce a teplo. Už v úterý postupně přijde nad Česko vlnící se studená fronta, která setrvá až do konce pracovního týdne. Bude pršet, místy vydatně, a teploty nepřesáhnou 17 stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Tam, kde bude vytrvale pršet, budou teploty přes den jen 10 stupňů.

Článek

Ranní teploty by už neměly klesat nijak zásadně k nule. Celý týden se budou pohybovat mezi šesti a deseti stupni.

„V pondělí bude jasno až polojasno, teploty se budou pohybovat mezi 20 a 24 stupni. Proudit bude teplý vzduch od jihozápadu,” řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

V úterý se nad české území dostane vlnící se studená fronta od západu. „Zpočátku bude na východě polojasno, jinde postupně oblačno až zataženo, postupně na většině území déšť nebo přeháňky. „Až fronta dorazí na Moravu a do Slezska, nejsou vyloučeny ani bouřky,” řekl Honsová.

Teploty na západě budou v úterý do 16 stupňů, v Praze to bude stupňů 20 a v Ostravě a v Brně až 25 stupňů.

Od středy až do pátku bude počasí stejné. Na Moravě a ve Slezsku bude pršet vytrvale, v Čechách to bude déšť občasný nebo přeháňky. Teploty přes den budou mezi 13 až 17 stupni. V místech, kde bude trvale pršet, jen kolem deseti stupňů. Nad ránem to bude 6 až 10 stupňů.

Honsová upozornila, že předpověď na další dny se bude dále upřesňovat. O víkendu by mohla být obloha méně zatažená než přes týden, teploty ale zůstanou mezi 12–16 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám