Hlavní obsah

Prodloužený víkend začne slibně, ale pokazí ho déšť a bouřky

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku druhého květnového prodlouženého víkendu bude nad Českem slunečno, pak se ale počasí zkazí a přijde déšť s bouřkami. Teploty se budou pohybovat kolem dvaceti stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Naše území bude během následujících dní ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu, díky tomu bude malá oblačnost,“ uvedla Honsová.

Čtvrtek bude jasný až skoro jasný, teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni Celsia. Pokud se objeví srážky, tak jen v horských oblastech na severu republiky.

Podobné počasí jako na letošní svátek panovalo i na konci války v tehdejším protektorátu. „Teploměr 8. května 1945 ukazoval sedmnáct až dvacet stupňů a převládalo polojasno,“ popsala Honsová.

Z prodlouženého víkendu bude nejpříjemněji v pátek, jasno bude na celém území. Teploty se vyšplhají na 18 až 22 stupňů. „Oblast vysokého tlaku vzduchu potom vystřídá okluze a počasí se začne kazit,“ sdělila meteoroložka.

Ledoví muži tentokrát přinesou výrazné oteplení

Sobota bude polojasná až oblačná s teplotami kolem 16 až 20 stupňů Celsia. „Od západu potom přijdou dešťové srážky, vyloučené nejsou ani bouřky,“ řekla Honsová s tím, že na Moravě a ve Slezsku bude pršet až v noci ze soboty na neděli.

V neděli se počasí zkazí všude, bude oblačno, přechodně až zataženo a na většině území bude pršet. Na teploměru naměříme patnáct až devatenáct stupňů.

„Na začátku nového týdne se oteplí, od jihozápadu k nám začne proudit teplý vzduch. Pondělní teploty budou v rozmezí 20 až 24 stupňů, bude oblačno až polojasno,“ uvedla meteoroložka.

Ledoví muži, kteří mají svátky příští týden, s sebou nepřinesou zimu, ale výrazné oteplení. „Bude teplo, jasno a slunečno, rtuť teploměru se vyšplhá na letní teploty kolem 27 až 28 stupňů Celsia,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám