Hlavní obsah

Jako naschvál. Prodloužený víkend proprší, po neděli přijdou letní teploty

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aprílové počasí s četnými přeháňkami bude pokračovat i v úvodu května. V pátek a o víkendu budou přes naše území přeházet jednotlivé frontální systémy, které přinesou jak srážky, tak následně i razantní nárůst teplot. V odpoledních maximech se tak v příštím týdnu dočkáme i hodnot nad 25 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtvrteční pálení čarodějnic může především na severu a západě republiky zkomplikovat déšť. Srážky budou souviset s přechodem vlnící se studené fronty, která se bude především v průběhu následujícího dne přesouvat přes naše území.

V pátek bude převládat velká oblačnost s občasným deštěm či přeháňkami. Ranní minima se budou pohybovat mezi devíti a pěti stupni, odpoledne se dočkáme teplot v rozmezí 12 až 15 stupňů. V průběhu dne budou srážky ustávat.

V sobotu bude nejčastěji oblačno, přechodně i polojasno. Zejména na jihu území se budou zpočátku dne vyskytovat přeháňky,” uvedla Honsová. Minimální teploty ráno poklesnou na osm až čtyři stupně, denní maxima budou kolísat mezi 12 a 16 stupni.

V neděli bude přes naše území přecházet teplá fronta. V úvodu dne bude převládat polojasno, postupně bude od západu přibývat oblačnosti a dostaví se i srážky. Teploty se dostanou na 13 až 17 stupňů.

Počasí s velkou oblačností  a četnými přeháňkami bude pokračovat i v pondělí. Odpolední teploty by již měly být v intervalu 19 až 23 stupňů. V úterý a ve středu očekávají meteorologové občasné přeháňky a maximální teploty v rozmezí 22 až 26 stupňů. Objevovat se budou rovněž bouřky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám