Hlavní obsah

Na východě Česka hrozí kvůli intenzivním dešťům lokální záplavy

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve východní části ČR mohou intenzivní deště způsobit lokální záplavy. Na svých internetových stránkách o tom v úterý večer informoval Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ). Meteorologové očekávají rozvodnění některých menších toků.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nad východem republiky se udržuje brázda nízkého tlaku vzduchu. V této oblasti se vyskytuje intenzivní déšť nebo přeháňky se srážkovým úhrnem okolo 10 mm/h.

Na Frýdeckomístecku napršelo do 18:00 za dvě hodiny 42 mm srážek za dvě hodiny. „V Beskydech předpokládáme pokračování srážkové aktivity podobné intenzity do 21. hodiny,“ informoval ČHMÚ.

Srážky by měly s menší intenzitou pokračovat až do středečního rána, meteorologové očekávají, že v této oblastí naprší ještě 20 mm srážek.

„V zasažené oblasti lze předpokládat možnost lokálního zatopení níže položených míst, sklepů apod. V zasažené oblasti lze předpokládat rozvodnění menších toků,“ doplnil na svých stránkách ČHMÚ. Riziko ústav hodnotí jako extrémní stupeň nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám