Hlavní obsah

Praha zjednoduší jízdu metrem na letiště, všechny soupravy pojedou aspoň na Petřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Všechny vlaky na trase A pražského metra pojedou nově až do stanice Petřiny. Část lidí cestujících na letiště tak již nebude muset přestupovat na Dejvické, kde nyní končila každá druhá souprava. V úterý to oznámil náměstek pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). Omezený provoz kritizovali cestující i Praha 6.

Foto: Petr Horník, Právo

Lidé ve stanici Nemocnice Motol

Článek

Omezený provoz bude zachován pouze v úseku mezi Petřinami a Nemocnicí Motol.

„K rozhodnutí jsme došli na základě počtu cestujících, kteří metro začali po zprovoznění využívat. Ukázaly to přepravní průzkumy,“ řekl Dolínek.

Podle něho původní odhady počítaly s menším náporem cestujících, a proto bylo tzv. pásmování navrženo. Například na Veleslavíně však v odpoledních hodinách nestačily komunikace pojmout pěší.

„Například právě tady se ukázalo, že skutečnost předčila očekávání,“ řekl Dolínek. Posílení provozu má rovněž zabránit tomu, aby se cestující vraceli do povrchové MHD.

Otevření nového úseku metra na trase AVideo: Novinky

Lidé mířící na letiště budou nicméně i nadále postrádat eskalátor na Veleslavíně, odkud vyjíždějí autobusy. Se zavazadly jim tam zatím pomáhají nosiči a hlavní město již avizovalo, že hodlá nechat eskalátor vybudovat. [celá zpráva]

Nedostatky ve stanici metra BořislavkaVideo: Novinky

Změny v MHD, které otevření nového úseku provázely, kritizovali jak někteří cestující, tak městská část Praha 6, jíž se dotkly nejvíce. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám