Hlavní obsah

V nové stanici metra A Bořislavka nejezdí výtahy, může za to vítr

Novinky, kre
Praha

Výtahy v nové stanici metra A Bořislavka nejezdí tak, jak by měly. Buď je v provozu pravý a levý je označen nápisem Mimo provoz, nebo je tomu naopak. Podle Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) je na vině vítr.

Foto: Novinky

Za nefunkční výtahy ve stanici Bořislavka může vítr.

Článek

Na nefunkční výtahy upozornili samotní cestující a informoval deník Metro. „Tuto nepříjemnou závadu v současné době způsobuje vysoký tlak vzduchu hnaný větrem. Následkem vzduchu, který je stlačován do výtahové šachty, dochází k poruše funkce bezpečnosti spínačů dveří,“ vysvětlila Novinkám mluvčí DPP Aneta Řehková.

S dodavatelem zařízení nyní hledá DPP vhodné řešení, jak závadu odstranit. Jedním takovým by podle Řehkové mohlo být například vyztužení konstrukce dveří. „Za vzniklé nepříjemnosti se cestujícím omlouváme,“ dodala mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nedostatky ve stanici metra BořislavkaVideo: Novinky

Cestující také spekulovali, že v rámci šetření byla nainstalována levnější verze výtahů, než se původně plánovalo. To ale mluvčí vyvrátila. „Instalace výtahů probíhala dle výsledku výběru zhotovitele dle zadávací dokumentace na základě Zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. Technologie byla definována nejen zadávací dokumentací, ale také stanoveným Projekčním standardem předmětné technologie pro pražské metro,“ řekla Novinkám Řehková.

Reklama

Výběr článků

Načítám