Hlavní obsah

Po víkendu se výrazně ochladí

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dnech si Češi užívali nadprůměrné teploty. Ty vydrží do soboty, v neděli odpoledne na naše území začne proudit studená fronta a výrazně se ochladí. V horských oblastech by mohlo i sněžit, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Lang, Novinky

Článek

Během následujících dní bude nad naším územím kulminovat teplé jihozápadní proudění, občas však budeme potřebovat deštníky. Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, odpoledne na teploměru naměříme 15 až 19 stupňů Celsia.

„V pátek má svátek sv. Jiří a říká se, že vylézají hadi a štíři, což letos sedí, protože bude teplo. Ranní minima se budou pohybovat mezi sedmi až třemi stupni, odpoledne potom mezi 16 až 20, sdělila Honsová.

Ráno posledního pracovního dne bude polojasné, odpoledne bude místy oblačno s občasným deštěm. Někde se mohou objevit i bouřky, a to zejména v Jeseníkách a Beskydech. „Další z pranostik ohledně sv. Jiří předpovídá návrat letních bouřek,“ podotkla meteoroložka.

Počasí se začne kazit v neděli

Víkend bude příjemný a z celého týdne nejteplejší, rtuť teploměru se vyšplhá až k 22 °C. Počasí se začne kazit v neděli odpoledne.

„V sobotu ráno budou teploty v rozmezí 10 až 6 °C, odpoledne vystoupají na 18 až 22 stupňů,“ uvedla Honsová. Bude polojasno, na některých místech čekáme kupovitou oblačnost, lokálně se mohou objevit srážky.

Nedělní ráno bude ještě teplejší, teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C, odpoledne opět mezi 18 až 22 stupni. „Obloha bude zpočátku dne polojasná, odpoledne však od západu přijde oblačnost s deštěm,“ řekla meteoroložka.

Na naše území začne proudit vlnící se studená fronta, kvůli které se na začátku nového týdne výrazné ochladí. V horských oblastech bude možná i sněžit a ranní teploty tam klesnou až k jednomu stupni Celsia.

V pondělí bude oblačno až zataženo s deštěm, na teploměru naměříme 13 až 17 stupňů. „V úterý budou teploty ještě nižší, klesnou na 14 až 10 stupňů. Bude oblačno a místy se objeví srážky,“ uvedla Honsová. Podle ní to vypadá, že chladné počasí u nás vydrží po celý týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám