Hlavní obsah

První polovina týdne bude slunečná, pak se zatáhne a bude pršet

Novinky, zpe

Do středy budeme potřebovat sluneční brýle, ve čtvrtek je vyměníme za deštníky. Slunečné počasí z první poloviny týdne vystřídá oblačnost a srážky s ojedinělými bouřkami. Teploty však budou během celého týdne lehce nad průměrem, řekla v pondělí Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příliv chladného vzduchu na území ČR slábne a v týdnu se tak můžeme těšit na příjemné teploty těsně pod hranicí 20 stupňů. Do střední Evropy se rozšíří rozsáhlá oblast vysokého tlaku vzduchu, díky které bude hezky i nad celou západní Evropou.

Pondělí, úterý i středa budou bez srážek, čeká nás jasno, maximálně polojasno. Ranní minima klesnou na 5 až 1 stupeň Celsia,“ uvedla Honsová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V nížinách se mohou po ránu objevit přízemní mrazíky, v horských údolích může rtuť teploměru klesnout až na -5 stupňů. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi příjemnými 14 až 18 °C.

Slunce vystřídá déšť

Čtvrtek přinese změnu, Česko začne ovlivňovat tlaková níže a slunečné počasí vystřídá déšť. Díky proudění teplejšího vzduchu od jihozápadu však teploty zůstanou nadprůměrné.

Ranní minima budou mezi 7 až 3 stupni Celsia, odpoledne naměříme opět 14 až 18 °C. „Bude oblačno až zataženo, na některých místech se mohou objevit přeháňky, ojediněle bouřky,“ sdělila Honsová.

V pátek budou teploty podobné jako ve čtvrtek, bude oblačno až polojasno. „Přeháňky můžeme očekávat především v horských oblastech, bouřky se budou vyskytovat ojediněle,“ řekla meteoroložka.

Méně oblačnosti bude v sobotu, kdy teploměr ukáže až 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám