Hlavní obsah

Pohřeb Stanislava Grosse bude ve středu na pražském Vyšehradě

Praha

Pohřeb bývalého premiéra a někdejšího předsedy ČSSD Stanislava Grosse, který zemřel v noci na čtvrtek ve věku 45 let, naplánovali jeho blízcí na středu. Pohřeb by měl být bez státních poct, jen v rodinném kruhu a s přáteli, stojí v prohlášení, které serveru Lidovky.cz zaslala Grossova rodina, která si přeje civilní pohřeb.

Foto: Petr Horník, Právo

K úmrtí expremiéra Stanislava Grosse byla vystavena jeho fotografie a kondolenční kniha ve vestibulu Lidového domu.

Článek

"Poslední rozloučení se Stanislavem Grossem se uskuteční 22. dubna v bazilice sv. Petra a Pavla v Praze na Vyšehradě. Od 8:30 do 10:00 bude moci památku bývalého ministerského předsedy uctít veřejnost. V 11 hodin pak začne pohřeb, kterého se zúčastní pouze expremiérovi příbuzní a přátelé," stojí v prohlášení.

Gross podle médií trpěl amyotrofickou laterální sklerózou, při níž nemocní postupně ztrácí buňky ovládající svalové pohyby.

Gross, který byl v minulosti také ministrem vnitra, stál v čele vlády od července 2004 do dubna 2005. Ve 34 letech byl nejmladším předsedou vlády v české historii. Gross se v poslední době vůbec neobjevoval na veřejnosti a léčil se v soukromí.

O své nemoci nechtěli on ani jeho rodina hovořit. Podle mediálních informací se ale jeho zdravotní stav postupně výrazně zhoršoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel expremiér Stanislav Gross

Ve věku 45 let zemřel bývalý premiér a někdejší předseda ČSSD Stanislav Gross. V posledních letech bojoval s amyotrofickou laterální sklerózou. Úmrtí Novinkám...

Výběr článků

Načítám