Hlavní obsah

Motorky v Brně mají zelenou

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Pořádání světového šampionátu motocyklů v Brně má zelenou. O uvolnění peněz pro zaplacení nutných poplatků jednala ve čtvrtek dopoledne Rada Jihomoravského kraje, poskytnutí peněz podpořila i většina zastupitelů.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Motocyklová Velká cena v Brně

Článek

„Rada jihomoravského kraje na svém dopoledním jednání ve čtvrtek schválila návrh pomoci pro společnost Automotodrom Brno na pořádání motocyklového mistrovství světa Grand Prix ČR, celkově jde o 50 miliónů korun, z nichž 30 miliónů tvoří vládní dotace Jihomoravskému kraji a 20 miliónů půjde přímo z krajského rozpočtu. Podmínkou využité této sumy ze strany kraje je transparentní a efektivní hospodaření s veřejnými financemi formou spolupořadatelství GP,” informoval hejtman Michal Hašek.

O návrhu odpoledne jednalo zastupitelstvo na mimořádné schůzi, dotaci na pořádání světového šampionátu podpořilo 47 zastupitelů, osm se hlasování zdrželo. Hašek za nebývalou podporu poděkoval.

Zajištění částky ve výši padesát miliónů korun je jednou z podmínek, jak v Brně světový šampionát udržet. Další, na jednání snad ještě složitější fází je vznik krajské organizace, která bude peníze spravovat a najde společnou řeč se společností Automotodrom Brno, která vlastní okruh, na kterém se závody jezdí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám