Hlavní obsah

Přívaly sněhu komplikovaly dopravu, přechody jsou již průjezdné

Liberec
Aktualizováno

Doprava na hraničním přechodu Harrachov, který musel být ve čtvrtek dopoledne uzavřen pro kamióny kvůli sněhové kalamitě, byla před 15. hodinou obnovena. Opět průjezdný je i přechod ve Strážném na Prachaticku. Problémy s vydatným sněžením byly i v dalších krajích.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Hraniční přechod v Harrachově musel být kvůli sněhu uzavřen. Ilustrační foto

Článek

V Libereckém kraji napadlo zatím 15 centimetrů sněhu, na Liberecku a Jablonecku stále sněží. Silničáři doporučují nejen zvýšenou opatrnost, ale ti, kdo mají už letní gumy, aby vůbec nevyjížděli.

Od rána bylo v Libereckém kraji nahlášeno kolem 30 dopravních nehod.  Největší problémy jsou s uvízlými kamióny, které nejvíce komplikují dopravu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Havárie kamiónu u Dlouhého Mostu zablokovala dopoledne silnici 35 z Liberce na Turnov a Prahu, problémy jsou i na silnici 13 u Dětřichova na Liberecku nebo v Pražské ulici v Jablonci nad Nisou.

"Někde jsou i dva vedle sebe, stěží se dá kolem nich projet," řekla ČTK řidička jedoucí do Prahy.

„Objízdné trasy vedou i po silnicích III. tříd a k zablokování stačí jediné auto," konstatoval Michal Hanč ze společnosti Silnice LK.

Konec kalamity v energetice

Energetici ve čtvrtek v poledne odvolali kalamitní stav na Liberecku a Semilsku, který kvůli silnému větru vyhlásili v úterý večer.

Situace se uklidnila a vítr se utišil. Dodávky se podařilo obnovit a bez proudu jsou už jen jednotlivci.

Reklama

Výběr článků

Načítám