Hlavní obsah

Od Úsvitu do soumraku. Poslanci nejmenší strany zdržovali jednání sáhodlouhými výstupy

Novinky, Václav Lang
Praha

Poslanci hnutí Úsvit, nejmenšího sněmovního uskupení, ve středu pokračovali ve zdržovací taktice při projednávání energetického zákona. Stěžují si, že norma zdraží ceny energií. Před závěrečným hlasováním o zákoně proto natahovali jednání sáhodlouhými projevy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) a poslanec Úsvitu Marek Černoch

Článek

Jako první se k řečnickému pultíku postavil Karel Fiedler, který řečnil několik desítek minut. Mimo jiné zkritizoval, že se původní návrh změnil k nepoznání, když k němu poslanci předložili stovky pozměňovacích návrhů.

Poslanec Ivan Adamec (ODS) to glosoval poznámkou, že „tady dnes budeme od úsvitu po soumrak“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Po Fiedlerovi si vzal slovo jeho stranický kolega z Úsvitu Petr Adam, který se jal slovo od slova – včetně uvozovek – předčítat poslancům předložené pozměňovací návrhy.

Svou přednášku vyplňoval občerstvováním se, načež se pak vracel k bodům, které už přečetl. Zhruba po hodině si Úsvit požádal o dvouhodinovou pauzu, poté se Sněmovna dobrala k pevně zařazeným bodům.

Podobně už si poslanci Úsvitu počínali před pár týdny, kdy se zákon projednával v druhém čtení. I tehdy se střídali jeden po druhém u řečniště a nudili poslance dlouhými projevy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám