Hlavní obsah

ČSSD loni hospodařila se schodkem přes 47 miliónů, Sobotka dal 91 tisíc

Novinky, jas
Aktualizováno

Vládní sociální demokraté loni hospodařili se schodkem 47,5 miliónu korun. Na volby do Evropského parlamentu, Senátu a obcí dala strana 125 miliónů korun. V pondělí to oznámil místopředseda Martin Starec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vedení ČSSD, zleva Jan Hamáček, Martin Starec, Lubomír Zaorálek, Lenka Teska Arnoštová, Bohuslav Sobotka, Michaela Marksová a Milan Chovanec

Článek

„Výnosy činily 219,4 miliónu korun, náklady 266,9 miliónu korun,” uvedl Starec, podle něhož byl schodek pokryt z rezerv a částečně z čerpání kontokorentního úvěru.

Kampaň do Evropského parlamentu přišla stranu na 26,1 miliónu korun, volby do obcí a měst stály 53,5 miliónu a doplňovací volby do Senátu 45,4 miliónu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Strana si pochvaluje, že loni získala rekordní částku na členských příspěvcích a od sponzorů. Členové přispěli stranické kase 25,2 miliónu korun, od sponzorů přišlo 23,8 miliónu. Například šéf strany Bohuslav Sobotka věnoval ČSSD v několika příspěvcích celkem 91 tisíc korun. Nejvyšší částku, milión korun, věnovala straně společnost Filler z Prušánek.

Vedle toho loni ČSSD inkasovala 150 miliónů na příspěvcích od státu.

Z dalších stran zveřejnila před pár dny své hospodaření i ODS. Ta skončila ve ztrátě  téměř 52 miliónů. Naopak lidovci vytvořili zisk 6,7 miliónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám