Hlavní obsah

Déšť zvedl hladinu Labe v Krkonoších na třetí povodňový stupeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vydatný noční déšť a tající sníh zvedly hladinu Labe v Krkonoších u Vestřevi u Hostinného na Trutnovsku na třetí povodňový stupeň. Pohotovost je i na přehradě Labská, dále na Jizeře v Jablonci nad Jizerou a na některých tocích na Šumavě. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové předpokládají, že hladiny řek dopoledne klesnou.

Článek

Kvůli nočním dešťům dosáhne Otava v Sušici brzy 3. povodňového stupně, zatím tam je pohotovost.

„Srážková činnost bude v ranních hodinách slábnout a srážky budou na horách přecházet ve sněžení. Ze zmíněných důvodů předpokládáme, že překročení třetího povodňového stupně bude jen přechodné a krátkodobé a v dopoledních hodinách tak bude docházet k poklesu hladiny," uvedl ČHMÚ.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Srážky byly extrémní, podle ČHMÚ dosáhly až 70 milimetrů za 12 hodin.

Na Šumavě je vyhlášena pohotovost na Otavě v Rejštejně na Klatovsku a v Sušici, na Křemelné ve Stodůlkách a na Vydře na Modravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám