Hlavní obsah

Osvobozená Češka: Bojím se, že svoboda je jen sen

Novinky, lsi

Dvě Češky byly po svém osvobození velmi šťastné. Během rozhovoru s neziskovou organizací IHH, která je osvobodila, neskrývaly nadšení. Obě ženy mimo jiné prozradily, že celé dva roky strávily v jedné místnosti. „Stále se bojím, že to, že jsem na svobodě, je pouze sen,” popsala své pocity jedna z nich.

Unesené Češky jsou na svobodě

 
Článek

Osvobozené Češky prozradily, jak proběhl jejich únos. „Byly jsme v autobusu, když nás zastavila skupina mužů a řekla nám, ať jim vydáme pasy a všechny naše věci,” prozradila Hana Humpálová.

Foto: TT / AA /, ČTK

Hana Humpálová po propuštění

„Začátek byl pro nás nejhorší, byla to velká změna a velmi jsme se bály,” pokračovala v líčení hrůzných zážitků Humpálová s tím, že to bylo poprvé, co viděla zbraň a lidi se zbraní, kteří vypadají tak, že se je nebojí použít.

„Jsem velmi šťastná, protože jsem na to (osvobození, pozn. red.) čekala dva roky v jedné místnosti,” prozradila druhá unesená Antonie Chrástecká. Nejtěžší podle ní bylo, že celé dva roky musela strávit bez své rodiny.

Foto: TT / AA /, ČTK

Antonie Chrástecká

„Neumíte si představit, jak se teď cítím. Stále nemůžu uvěřit tomu, že jsme volné a že uvidím svojí rodinu. Stále se bojím, že až se vzbudím tak zjistím, že to, že jsem na svobodě, je pouze sen,” popsala své pocity Chrástecká.

Obě osvobozené Češky překročily turecké hranice již v pátek. Nyní jsou v Česku v péči lékařů. [celá zpráva]

Foto: Interpol.org, ČTK

Na archivním snímku je Antonie Chrástecká vlevo a Hana Humpálová.

Reklama

Související témata:

Související články

Češky unesené v Pákistánu jsou na svobodě

Dvě 27leté Češky - Antonie Chrástecká a Hana Humpálová, které byly uneseny 13. března 2013 v Pákistánu, jsou na svobodě. Informovala o tom v sobotu ČT24...

Propuštěné Češky jsou v péči lékařů

Česky Antonie Chrástecká a Hana Humpálová, které byly dva roky vězněné únosci v Pákistánu, jsou v péči lékařů. Nepřímo to plyne z vyjádření ministra vnitra...

Výběr článků

Načítám