Hlavní obsah

Moderna, design i sběratelské unikáty jsou k vidění na výstavě kol

Novinky, mak
Praha

V Galerii UM na Vysoké škole uměleckoprůmyslové (UMPRUM) v Praze probíhá výstava kol. Její součástí je například závodní kolo na okruh, praktické skládací kolo do města, nebo designové kolo s dřevěnými řídítky. Do 18. dubna jsou zde vystavena kola od studentů a absolventů UMPRUM, ale i od malosériových výrobců.

Exponáty z výstavy kol v Galerii UMVideo: Novinky

 
Článek

„Na výstavě jsou k vidění kola z karbonu, titanu, nebo oceli. Jsou zde vystaveny také nejrůznější druhy kol - závodní, sjezdové, i dětské. Společně se spoluautorem Adamem Šimečkem jsme chtěli celkově vyzdvihnout český um a používání nových materiálů,“ představila výstavu autorka a teoretička designu Kristýna Zámečníková.

K vidění je i originální skládací kolo do města Folder, které navrhl absolvent UMPRUM Mikuláš Novotný. Hlavní předností je kombinace komfortní jízdy na kole o standardním horském průměru s mobilitou skládacího kola. Po složení je možné s kolem snadno manipulovat jako s malým vozíčkem.

Foto: Kristýna Zámečníková

Skládací kolo Folder do města.

Dalším vystaveným exponátem je kousek od designéra Jerryho Kozy. Pro své kolo ve spolupráci s výrobcem ohýbaného nábytku navrhl řídítka z bukové kulatiny. Při jízdě ve městě poskytují komfort díky tlumení vibrací.

Foto: Novinky

Jízdní kolo TonDa s řídítky z bukové kulatiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám