Hlavní obsah

Jaro klepe na dveře. Konec března bude nadprůměrně teplý

Novinky, sad

Dobré zprávy má Český hydrometeorologický ústav pro všechny kromě lyžařů. Druhá polovina března přinese o něco teplejší počasí, než je zvykem.

Foto: Pavel Karban, Právo

Jaro je tady.

Článek

„Druhá polovina března přinese o něco teplejší počasí, než je pro toto roční období obvyklé. Naopak v první polovině dubna by se teploty měly pohybovat většinou pod dlouhodobým průměrem,” uvedli meteorologové.

„Období od 16. března do 12. dubna by mělo být jako celek teplotně průměrné. V prvním předpovědním týdnu do 22. března očekáváme minimum srážek. Během následujících týdnů bude srážek přibývat a v posledním předpovědním týdnu by měly být srážky nadprůměrné. Období jako celek bude srážkově podprůměrné,” dodali v dlouhodobém výhledu počasí.

Zatímco v neděli bude ještě zataženo a na většině území může i pršet, v pondělí se dá čekat zlepšení. Má být polojasno až jasno, na Českomoravské vrchovině místy zataženo nízkou oblačností. Přes den můžou teploty vystoupit až na 14 °C.

V úterý se čeká jasno až polojasno, ráno a dopoledne ojediněle zataženo. Odpoledne se může oteplit až na 16 °C. Koncem týdne přibude oblačnosti a teploty mírně klesnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám