Hlavní obsah

Šlechtová by měla trávit míň času na sociálních sítích, řekl Sobotka

Novinky, Václav Lang
Praha

Ministryně Karla Šlechtová by se měla místo kritizování koaličního partnera na sociálních sítích spíš věnovat své práci v oblasti evropských fondů. Těmito slovy reagoval premiér Bohuslav Sobotka na kritiku, kterou ministryně pro místní rozvoj zveřejnila v noci na Facebooku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Článek

„Škoda že nejsou veřejná jednání vlády a že občané opravdu nevidí, jak se vládne a jak koalice v reálu funguje,“ napsala na svém facebookovém profilu ministryně Karla Šlechtová nominovaná za ANO.

V příspěvku se přidává ke kritice, jíž už v sobotu šéf ANO Andrej Babiš počastoval sociální demokracii. „Předseda Babiš byl ještě mírný,“ napsala Šlechtová a přidala si: „ČSSD chce přetahovat kompetence resortů ANO. Najednou všichni rozumí fondům – i Úřad vlády, který je jen servisním orgánem vlády,“ postěžovala si.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sobotka jí v úterý vzkázal, že by se místo Facebooku měla věnovat spíš zmíněným fondům, protože to je místo, v kterém má Česká republika dlouhodobě mezery. „Paní ministryně by měla méně času trávit na sociálních sítích a více se věnovat čerpání evropských fondů,“ prohlásil.

Šlechtová na sociálních sítích publikuje příspěvky často, přičemž nezřídka kritizuje průběh jednání. Takto například komentovala jednání kabinetu, na kterém se řešily soudcovské platy: „Dnes jsem na vládě zažila něco, co všichni jako občané kritizujeme. Jsem velmi zklamaná. A ano, i já jsem členem tohoto uskupení. Stále ale bojuji za pravdu, správnost a transparentnost. Nepůjdu s davem jen proto, že se to chce, očekává a vyžaduje.“

Reklama

Výběr článků

Načítám