Hlavní obsah

Výsledky analýzy policejního zákroku proti střelci z Brodu budou příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie bude mít příští týden první výsledky analýzy zásahu proti muži, který v úterý v restauraci Družba zastřelil osm lidí. Oznámila to zlínská policie. Zákrok bude prošetřovat rovněž Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Jaromír Tkadleček

Článek

"Nejpozději v prvním březnovém týdnu budou k dispozici první závěry důkladné analýzy zákroku, kterou se momentálně zabývá na pokyn policejního prezidenta odbor vnitřní kontroly policejního prezidia," stojí ve zprávě policie.

Odbor vnitřní kontroly zlínského krajského ředitelství zároveň prověřuje rychlost, profesionalitu a taktiku zákroku.

"Je to naprosto standardní postup, který je u těchto krizových zásahů automatický," uvedla policie. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) nařídil GIBS, aby zásah prověřil, podle jeho mínění ale policie nechybovala. V médiích se objevila svědectví přeživších, kteří byli v době útoku v restauraci, zákrok policie kritizují, především přišel podle nich pozdě.

První oběti budou pohřbeny

Obyvatel Uherského Brodu zastřelil v úterý v Družbě sedm mužů a jednu ženu ve věku 27 až 66 let, k nimž zřejmě neměl žádný bližší vztah. Jedna žena byla při střelbě zraněna, jeden z hostů přežil masakr schovaný na toaletách restaurace.

Všech osm obětí střelby i střelec již mohou být pohřbeni. Policisté znají předběžné výsledky pitev. Podle informací ČTK jsou příští týden naplánovány první čtyři pohřby. Příbuzní se rozloučí se zastřelenou servírkou a třemi hosty restaurace. Střelba vyvolala diskusi o změnách v udělování zbrojních průkazů. Útočník zřejmě střílel z legálně držených zbraní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám