Hlavní obsah

Kvůli výtržnostem po zápase Baník-Sparta bylo zatčeno 54 fanoušků

Právo, hon
Ostrava

Kvůli výtržnostem a ničení majetku zajistila policie v sobotu na ostravském stadiónu Bazaly, kde se utkal domácí Baník se Spartou, 54 fotbalových fanoušků. Jednalo se vesměs o příznivce pražského klubu. Novinky o tom informoval velitel opatření Tomáš Rychtar. Do zajištění bezpečnosti proti neukázněným chuligánům byly nasazeny stovky policistů, strážníků a pořadatelů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Na příjezd fanoušků dohlíželi policisté.

Článek

Do Ostravy na důležité fotbalové utkání dorazilo několik stovek fanoušků Sparty. Už na Hlavním nádraží v Ostravě-Přívoze se řada z nich chovala vulgárně a slovně napadala policisty a novináře. Policie fanoušky směřovala do přistavených autobusů Dopravního podniku Ostrava, které je všechny zdarma dopravily na několik kilometrů vzdálený stadión.

V průběhu přepravy i následného utkání k žádnému ničení majetku nedocházelo. Situace se změnila až po skončení zápasu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Fanoušci letenského klubu po příjezdu do Ostravy.

„Došlo k napadení členů ostrahy, k ničení majetku a k použití pyrotechniky. Zajištěno bylo 54 osob. Došlo k poškození plotu a elektrického rozvaděče,“ uvedl velitel policejního opatření Tomáš Rychtar.

Lehce zraněno bylo pět policistů. Jeden byl fanouškem pokousán.

Škoda se podle něj odhaduje na 30 tisíc korun, ale upřesněna bude až později. „V průběhu utkání došlo také k lehkému poškození tří služebních vozidel. Škody ale budou minimální, jde spíše o oděrky a škrábance,“ řekl policista.

„V tuto chvíli provádíme procesní úkony a osoby postupně propouštíme,“ dodal s tím, že fanoušci, kteří nedělali problémy, už jsou na cestě do Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám