Hlavní obsah

Muž začal na hlídku pálit zpoza baru, museli povolat posily

Novinky, jas

Zlínský policejní šéf Jaromír Tkadleček ve středu částečně popsal průběh zákroku proti pachateli, který v úterý v restauraci v Uherském Brodě zastřelil osm lidí. Podle jeho slov se muž při příjezdu první hlídky kryl za barovým pultem a zahájil na policisty palbu. Ti se rozhodli vyčkat na posily.

Muž začal na hlídku pálit zpoza baru, museli povolat posilyVideo: Novinky

 
Článek

První informaci o střelbě policie obdržela ve 12.38. Deset minut na to dorazila podle Tkadlečka na místo první hlídka, která vstoupila do objektu restaurace nacházející se v prvním patře budovy.

Pachatel, který byl skryt za barovým pultem, na policisty okamžitě začal střílet. Ti se s ohledem na to, že v restauraci viděli několik ležících a sedících osob, u nichž nebylo jasné, v jakém jsou stavu, rozhodli zavolat posily a v souladu s předpisy vyčkat.

Policisté podle Tkadlečka vyhodnotili, že by proti krytému pachateli „nebyli schopni dotáhnout zákrok”.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Jaromír Tkadleček

Podle policejního šéfa vše napovídá tomu, že pachatel začal střílet okamžitě po vstupu do restaurace a vše se odehrálo velmi rychle.

Policie není podřízená starostům

Policie prý již hovořila i s mužovou manželkou, která byla převezena na psychiatrii, nicméně komunikace s ní prý bude „složitá”.

Tkadleček odmítl kritiku starosty města Patrika Kunčara (KDU-ČSL), který si stěžoval na nedostatek informací. „Policie není podřízena starostům. Nedomnívám se, že by neměl dostatek informací,” uvedl Tkadleček s tím, že starosta není oprávněnou osobou a byl prý informován stejně jako policejní prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám