Hlavní obsah

Nezapomeňme, co je pravá podstata komunismu, nabádal senátor Sobotka

Novinky, Václav Lang
Praha

Nezapomeňme, co je pravá podstata komunismu, a nenechme si nabulíkovat, že český národ nemá své hrdiny. Takový vzkaz pronesl v úterý první místopředseda Senátu Přemysl Sobotka při vzpomínce na komunistický převrat z 25. února 1948.

Článek

Jako každoročně se v den výročí únorového převratu roku 1948 sešli pamětníci i politici u památníku Senátu v horní části Nerudovy ulice. Vzpomněli tam na studenty, kteří byli na stejném místě před 67 lety zastaveni policií, když chtěli na Hradě podpořit tehdejšího prezidenta Edvarda Beneše proti předsedovi vlády Klementu Gottwaldovi.

Jedním z řečníků byl místopředseda Senátu Přemysl Sobotka, který vyzdvihl některé československé osobnosti, jež se za minulého režimu nebály vzepřít tehdejšímu režimu.

„Je třeba si takové statečné ženy a muže stále připomínat, abychom na jedné straně nezapomněli, co je to pravá podstata komunismu, a na druhé straně si nenechali vnutit od permanentních tvůrců tzv. blbé nálady myšlenku, že český národ neměl nikdy žádné hrdiny. Naopak – měl jich dlouhou řadu a nesmíme na ně zapomenout,“ prohlásil Sobotka.

Účastníci vzpomínkové akce se poté přesunuli na Hradčanské náměstí, kde se poklonili soše Tomáše Garrigua Masaryka.

Reklama

Výběr článků

Načítám