Hlavní obsah

Starosta Uherského Brodu: Promýšlím způsob, jak pomoci pozůstalým obětí střelby

Právo, Jiří Růžička

Starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar v rozhovoru pro Právo řekl, že oběti úterní střelby dosud nebyly oficiálně identifikovány. Město řeší, jakým způsobem pomoci pozůstalým.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar

Článek

Pomůže město Uherský Brod pozůstalým po obětech tragédie, při které muž v restauraci zastřelil osm lidí?

Právě se sešla bezpečnostní rada města a promýšlíme další kroky a kam konkrétně nasměrovat pomoc. Oficiálně ještě nevíme, kdo jsou oběti tohoto hrozného činu. Podle Policie ČR může trvat jeden až dva dny, než se oběti podaří přesně identifikovat. Nikdo si asi nedovede představit, jakou úzkost musí zažívat lidé, kterých se tato událost nějak dotýká.

Jaká je atmosféra ve městě?

Samozřejmě celé odpoledne velmi vzrušená, lidé čekají na každou zprávu, na každou podrobnost. Městu dochází nesmírné množství kondolencí, emailů, telefonátů. Vážíme si toho, že na nás lidé z okolí i z daleka myslí.

Co byste chtěl obyvatelům vzkázat?

Především, že celé události a souvislostem věnujeme mimořádnou pozornost a hledáme možnosti, jak řešit situaci pozůstalých a obětí. Po poradě s policií nastavíme další bezpečnostní opatření a budeme hledat cestu, jak dál. Pro nás je nyní nejpodstatnější, že se nejednalo o teroristický útok, ale o zoufalý čin osamělého střelce. I tak se jedná o tragédii obrovského rozsahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám