Hlavní obsah

O víkendu budou potřeba deštníky, na horách připadne prašan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se víkend přinese změnu v dosavadním inverzním charakteru počasí, frontální systém přinese srážky, které budou na horách sněhové. Teploty se dál budou držet nad průměrem. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Inverzní situace bude panovat ještě v pátek, ale odpoledne už by na většině území mělo být jasno s nejvyššími teplotami mezi 6 až 10 stupni, při nízké oblačnosti kolem tří,“ řekla Honsová.

Na víkend však bude potřeba připravit si deštníky. V sobotu začne počasí v ČR ovlivňovat frontální systém od západu, na Moravě a ve Slezsku bude dopoledne ještě polojasno. Srážky budou pravděpodobně ve formě přeháněk, které nebudou intenzivní, ale na horách by v sobotu v nadmořských výškách od 800 metrů už mělo sněžit. Lyžaři se tak mohou těšit na to, že mokrý sníh vystřídá čerstvý prašan.

Sobotní ranní teplotní minima klesnou na 2 až –2 stupně, odpolední maxima vystoupí na 4 až 8 stupňů.

Také v neděli spadnou ranní nejnižší teploty na 2 až –2, a protože povrch už bude po sobotě mokrý, bude hrozit náledí. Odpolední teploty vyšplhají nejvýše na 3 až 7 stupňů. Přes den se místy vyskytnou dešťové přeháňky, hranice sněžení se posune do 700 metrů.

Příští týden bude podle současné předpovědi aprílový, nejprve bude obloha polojasná, později ale bude oblačnosti přibývat. Na horách bude opět sněžit, ale v nížinách by se teplotní maxima měla držet stále mezi 4 až 8 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám