Hlavní obsah

Důvěra v prezidenta Zemana rapidně poklesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman se podle únorového šetření společnosti STEM těší důvěře 43 procent lidí. Proti poslednímu průzkumu z loňského října jde o pokles o 14 procentních bodů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj důvěry v prezidenta Miloše Zemana

Článek

„Vysoká míra důvěry v nového prezidenta na začátku jeho funkčního období mezi příznivci ČSSD byla již po roce výrazně nižší a dále se mírně snižuje. Významně častěji prezidentu Zemanovi na začátku důvěřovali také stoupenci KSČM, ovšem po loňském propadu se na rozdíl od příznivců ČSSD jejich důvěra v prezidenta obnovila,” všimla si agentura.

Důvěra stoupenců ANO a KDU-ČSL se příliš neliší od důvěry celé populace, naopak stoupenci TOP 09 a ODS prezidentovi dlouhodobě nedůvěřují.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zemanova důvěra je nižší i ve srovnání s jeho předchůdcem Václavem Klausem. Tomu v úvodu prvního funkčního období věřilo kolem 60 procent občanů, poté se hodnota dostala až k 70 procentům, aby koncem druhého období oslabovala. Dramatický propad přišel u Klause až v souvislosti s vyhlášením amnestie v lednu 2013.

„Na druhou stranu, jako prezident má Miloš Zeman větší důvěru než v době, kdy v letech 1998 až 2002 zastával funkci premiéra české vlády,” připomněla agentura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám