Hlavní obsah

Ministryně Válková je znechucena a šla se poradit na Hrad

Novinky, ČTK, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministryně spravedlnosti Helena Válková, o které se minulý týden spekulovalo v souvislosti s možným odvoláním z vlády, jednala v pondělí odpoledne na Hradě s prezidentem Milošem Zemanem. Chtěla se s ním poradit o své budoucnosti, neboť prý začíná být znechucena vývojem kolem své osoby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO)

Článek

"V souvislosti s vývojem událostí kolem mé osoby začínám být relativně znechucená," uvedla Válková před jednáním s odkazem na některé články z nedávné doby týkající se jejích neúspěchů ve vedení resortu.

Po jednání  ministryně potvrdila, že s prezidentem jednala i o svém setrvání ve funkci. „Vyslechla jsem si jeho názory, bavili jsme se i o budoucnosti resortu, o tom co je třeba dokončit,” konstatovala ministryně bez dalších podrobností. „Nic nového vám k tomu neřeknu,” uvedla na závěr.

O odvolání Válkové se hovořilo celý minulý týden. Ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš se za ministryni odmítl otevřeně postavit, jeho pravá ruka Jaroslav Faltýnek pro páteční Právo uvedl, že se o osudu Válkové rozhodne tento týden.

Sama ministryně se ke spekulacím příliš nevyjadřovala, pouze uvedla, že Faltýnkova slova bere vážně.

Reklama

Výběr článků

Načítám