Hlavní obsah

Vítr na Moravě a ve Slezsku zaměstnává hasiče i silničáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stromy popadané v důsledku silného větru zaměstnávají od pátečního rána hasiče v Olomouckém kraji. Právo o tom informovala krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. U Rýmařova na Bruntálsku museli silničáři kvůli návějím uzavřít dvě silnice.

Vítr na Moravě a ve Slezsku zaměstnává hasiče i silničářeVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Například kolem půl sedmé ráno vyjížděli hasiči ke stromům popadaným na komunikaci u Domašova nad Bystřicí. „Najelo do nich osobní vozidlo a zůstalo zaklíněné ve větvích. Hasiči je pilou odřezali a vozidlo vysvobodili. Nikdo nebyl zraněn,“ uvedla mluvčí.

Osobní auto najelo do spadlého stromu i u Paršovic. „Převrátilo se na střechu. Hasiči ho vrátili zpět na kola,“ řekla Hacsiková. Spadlé stromy zaměstnaly v pátek dopoledne hasiče u Huzové, Šternberka, Lipiny a Drahan. Kvůli silnému větru vyjížděli také k jiným událostem.

„V Přerově na Kosmákově ulici odstranili pomocí výškové techniky uvolněnou část střešní krytiny z dvoupodlažního domu, zbytek krytiny připevnili,“ uvedla mluvčí. V Lipníku nad Bečvou podle ní zase hasiči ze Správy železniční dopravní cesty odstraňovali plachtu visící z mostu.

Uzavřené silnice na Bruntálsku

V Moravskoslezském kraji jsou potíže s větrem zejména v okolí Rýmařova na Bruntálsku, kde byla kvůli navátému sněhu uzavřena silnice z Jiříkova do Kněžpole a komunikace v Rešově.

„Nárazový vítr může dělat problémy i na jiných místech kraje, hlavně v otevřených úsecích," řekla mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje Šárka Vlčková. V kraji nesněží a silnice jsou jinak bez větších potíží sjízdné, problémy dělá jen vítr.

Meteorologové varovali, že silný vítr bude foukat až do pátečního večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám