Hlavní obsah

Válková o svém odvolání: Faltýnkova slova beru vážně

Novinky, Václav Lang
Praha

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) se poprvé vyjádřila ke zprávám o tom, že by mohla být odvolána. Slova šéfa poslanců hnutí ANO Jaroslava Faltýnka o tom, že se o jejím osudu rozhodne příští týden, prý bere vážně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Článek

„Musím říci, že pracuji, mám úkolů hodně, a myslím si, že když zazní něco takového od pana Faltýnka za hnutí ANO, tak jistě jeho slova beru vážně a vím o tom, že bude na pořadu jednání, jako i s jinými ministry,“ uvedla v pátek na tiskové konferenci k novele zákona o státních zastupitelstvích.

Faltýnek pro páteční Právo uvedl, že se případné odvolání Válkové bude řešit příští týden na jednání poslaneckého klubu. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Připustil také, že nastalo zpoždění v přijetí některých zákonů, jako je zákon o exekutorech nebo o státních zastupitelstvích, o kterém právě v pátek jednala Válková s nejvyšším státním zastupitelem Pavlem Zemanem.

Také premiér Bohuslav Sobotka už ve čtvrtek naznačil, že přijetí některých zákonů, které má na starosti ministerstvo spravedlnosti, se vleče.

Válková uvedla, že by zákon o státním zastupitelství měl být na vládě v červnu, případné nedodržení tohoto termínu ale nepovažuje za klíčové pro její odvolání. „Nový zákon o státním zastupitelství rozhodně nebude ten, podle kterého se budu řídit, pokud jde o setrvání ve vládě. To záleží na mnoha okolnostech a nechci to přejímat,“ řekla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám