Hlavní obsah

Babiš přiživil spekulace o konci ministryně Válkové, nepostavil se za ni

Novinky, Václav Lang
Praha
Aktualizováno

Dny ministryně spravedlnosti Heleny Válkové ve vládě mohou být podle zákulisních informací sečteny. Spekulace ve středu ještě přiživil stranický šéf Válkové Andrej Babiš, když před novináři odmítl ministryni podpořit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Helena Válková a Andrej Babiš

Článek

O konci Válkové se spekulovalo už loni, kdy se dostala do sporu s premiérem Bohuslavem Sobotkou, který jí posléze dal „žlutou kartu“ kvůli personálním neshodám na ministerstvu. Nyní se začalo o jejím odvolání mluvit znovu.

A Válkové stranický šéf, vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš fámy nevyvrátil, naopak je ještě víc potvrdil, když se na opakované výzvy novinářů odmítl za Válkovou postavit.

„Nemůžeme vyloučit jenom smrt, takže já to nechci komentovat,“ odmítl Babiš apel, aby vyvrátil spekulace o konci ministryně. „Paní Válková teď řeší problém s platy (zpětné dorovnání platů soudcům, pozn. red.), nechci se k tomu vyjadřovat,“ dodal.

Na dotaz, zda za Válkovou stojí, pouze zopakoval: „Fakt to nebudu komentovat.“

Pokud by Válková ve vládě skončila, byla by již třetím skončivším členem kabinetu Bohuslava Sobotky a třetím takovým ministrem za ANO. Dosud opustili vládu Věra Jourová a Antonín Prachař.

Reklama

Výběr článků

Načítám