Hlavní obsah

Zimola o post místopředsedy ČSSD usilovat nebude

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká nad Vltavou

Jeden z nejpopulárnějších hejtmanů, a staronový šéf jihočeské krajské organizace ČSSD Jiří Zimola, který má blízko k prezidentu Miloši Zemanovi, se o post místopředsedy na sjezdu ČSSD ucházet nebude. A to i přes výraznou podporu okresních organizací v regionu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD)

Článek

Delegátům krajské konference, která se v sobotu sešla v Hluboké nad Vltavou, řekl, že na místopředsedu strany kandidovat nebude, neboť pochopil, že Bohuslav Sobotka s ním do svého týmu nepočítá.

„V domovské krajské organizaci má ale Jiří Zimola trvale silnou pozici. Dnes v tajné volbě získal ze 113 odevzdaných hlasů 101.  Pouze jedenáct delegátů bylo proti a jeden hlas byl neplatný. Je to určitě i tím, že během uplynulých let, na rozdíl od některých jiných krajů, nedocházelo u nás k vnitrostranickým střetům a Zimola jednoznačně členskou základnu spojuje,“ glosovala Právu výsledek voleb členka předsednictva ÚVV ČSSD, jihočeská poslankyně Vlasta Bohdalová.

Sobotka pak získal na jihu Čech aklamační volbou po výrazné podpoře většiny ze 115 delegátů další nominaci na předsedu. S podporou Jihočechů mohou po tajné volbě na posty místopředsedů bez určení, který by měl být prvním, počítat Martin Starec, Milan Chovanec, Jan Hamáček, Lenka Teska Arnoštová a Lubomír Zaorálek.

Reklama

Výběr článků

Načítám